Apr 17, 2013

Telefon ? Smartphone ? Hantu Raya ?








Dah pernah tgk iklan ni..heheheheheh..

Zaman skang memasing suma dah ada smartphone...majoritinya suma ada acc memcm sosial media..twitter..instagram..facebook..keek..foursquare..instaweather.. bla..bla..bla..bla...

so most of the time mmg duk ngadap phone jerk ler...ngadap game lagi..segala mak nenek game ada dlm phone..skang zaman teknologi..suma download jerk..free..sapa x suka kan benda free..


sampai kekadang lepak ngan kengkawan pun masih duk ngadap phone..walau mulut duk borak..tangan duk lincah menaip kat phone..ye..ko mmg dasat multi-skill..but x pernah ker ko dengar ayat RESPECT EACH OTHER...

mak aku kata, orang yg bercakap tak bertentang mata maka org tu ada bela hantu raya...hhehehehehehe...


memula aku ok jerk..tapi kekadang ada rasa bengang gak..dah ko ajak lepak..wat gathering bagai..tapi duk ngadap phone..klu gitu baik kita berbalas twitter or sms kat umah jerk..takyah le buang masa jumpa..lagi best kat umah..boleh golek2 atas katil sambil bogel..eh..!!!????


dulu masa zaman aku dating ngan husband..mmg keje dia 24/7 ngadap phone..klu psal keje tu aku faham ler..takde ler nak marah n kacau...tp klu dah nk nengok wayang pun ko sibuk nk updated twitter tu namanya nak makan penampor..!!!!..heheheheh

sampaikan aku panggil dia TAIK TWITTER...maka aku haramkan dia pegang hp klu kitaorg dating...bahahahahhaha...

pernah gak klu aku lepak ngan kengkawan...suma hp kena kutip masuk bakul..dibenarkan ambik klu nak bergambar saja..hahhh..!! agenda itu berjaya hookkaayyy.!!!

yg ada acc twitter/Fb ke apa ker...takyah ler nak masuk bilik air pun ko nak update..agak2 ler weiii...skang fenomena keek, ko nak tido pun ko keek..apsal time ko tgh meneran berak tu ko tak keek skali..!!!


tapi tu ler kan...makin tinggi teknologi kita maka memacam lagi ler ragam manusia sejagat..Memang teknologi tu bagus...tp kita sebagai pengguna jadi ler pengguna yg bijak..berpada-pada lah..

so next time....jgn duk ngadap hp tu jerk hookkayy..!! kesian kat org sebelah... :)


3 Nak Kata Apa?:

ANNA MARIANA said...

ha, anna sokong.. skrg smuanya asyik layan hp je ke mana saja dia pergi..

Zamani Abe said...

seiring perkembangan teknologi kan :))

Mimie Najib said...

erm..bgus betul idea tu..dok dating jgn nak sibuk2 pegang fon..kalau wife dah kat sebelah, nak inform apa lagi kan..hehe

nasib saya pkai tipon biasa je..mmng kadang2 tu time balik kmpung, sume pkat hdap tipon..mklum la update gune fon.. fon saya bkan jnis terkini..maka dgr la orng2 tu sembang.. :)

Post a Comment

Template by:
Free Blog Templates