Apr 30, 2013

PA a.k.a Personal Assistant .





Hari tu, aku share keje part time kan..kan..kan...kan..klik sini voiceover-vo-alihsuara

Skang aku nak share keje FullTime aku plak....hhehehehehe..

Aku adalah personal assistant atau senang panggil PA to the Music Director Lok'U a.k.a Faizal Uzir..

Kalau korang tgk Mentor ke, Konsert JomHeboh ke, Vokal Bukan Sekadar Rupa ke atau yg terbaru Bintang Mencari Bintang ke...hah...aku ada ler kat situ..sebab, boss aku Music Director utk program tersebut..




apa aku buat ? aku assist boss aku le..heheheheh..kebetulan byk program melibatkan TV3..so aku kena byk berhubung ngan org2 TV3..

manage musician yg akan terlibat...manage lagu2 yg akan dinyanyikan oleh penyanyi...

call, buat jadual waktu, booking studio dan sebagainya...




musician gelar aku Mak Tiri...maunya idak..diaorg slalu kena 'Petir' ngan aku..bahhahahahahaha..

apapun kami tetap cam 1 famili..takde gaduh2 derr..enjoy n fun lagi ada...



ada yg blur2 lagi..?..hehehehehe..ala slalu korang dgr penyanyi atau pelakon sure ada PA atau manager yg uruskan diaorg kan..kan..

hah..sama ler cam aku..cuma bezanya aku uruskan musician jerk..

nak kata keje ni susah ke tak..hermmm rasanya takde keje yg senang kat dunia ni kan...suma ada pro dan contra..

sumanya ada stress..heheheheh..nak kata seronok ke tak pun susah..kekadang rasa seronok..kekadang rasa stress tahap maksima...hahahahhaha

nak-nak seorg pompuan yg dikelilingi oleh musician lelaki..tentu ler..stress kan..nak melayan karenah sorang2..dah ler majoriti musician ni kuat loyar buruk..mmg kena bahan sokmo ler..hahahhaha



Adakalanya merangkap jurukamera gak..ambik gambo musician ni suma




memang org nmpk seronok kan..psal leh jumpa ngan ramai artis..hermm..ok ler dik non...tapi takde apa yg extravaganza sgt pun..psal diaorg (artis) ni pun sama cam kita gak..

ahakss...

So.. setakat tu jerk le kisah pekerjaan aku...kot2 korang nak tau apa2lagi..leh tinggalkan pesanan kat ruangan komen...

ku citer segalanya..hehehehe..kita kenal each other kay..








Apr 29, 2013

ikan online ?





klu kat Malaysia leh membeli-belah cenggini gak boleh tak..?!..ngeh..ngeh..ngeh..


awesome kan...ambik jerk code brg yg korang nak..then org akan hantar suma brg2 tu kat umah..giler best..


aku skang ni mmg cukup malas nak kuar beli brg dapur..malas nak bersesak..klu nak beli kena weekend..time tu mmg le ramai manusia..macam2 ragam ada...yg xde kesedaran sivik pun ramai..apatah lagi yg mementingkan diri sendiri..cam dia sorang jerk yg nak beli brg..mcm mall tu dia punya sorang...huhuhuhuhuhu..


tu satu hal...nak bawak kereta gi ke mall pilihan pun malas..skang jammed kat KL ni tak kira hari dan waktu..unpredictable..elok2 ada mood nak shopping sakan..trus jadi swing psal terkandas dlm kesesakkan lalu lintas...giler stress..


tu skang aku rajin online shopping saja...tapi kalau boleh..nak beli ayam, ikan, sayur online gak...ada tak..?!?!?!..huhuhuhuhuhu..


Apr 28, 2013

Bintang Mencari Bintang - Minggu 7







Malam ni akan berlansung Battle kumpulan A..Kali ni diaorg akan beraksi ngan Artis Jemputan Pilihan...

Korang akan saksikan kehadiran Saiful Apek, Johan Juvana, Sharifah Shahora, Tauke Jambu, Adik Balqish dan Sani Sudin.


Kalau pada minggu ke-5, anak didik Afdlin Shauki BOWL menjadi juara...mlm ni dapatkah diaorg mengekalkan kejuaraan diaorg....






apa yang aku peratikan pada sesi rehearsal semlm, nampaknya mcm sedikit hambar persembahan beberapa kumpulan.. kalau nak dibandingkan dengan group B minggu lepas..


Sifu dah kering idea atau dah rasa selesa atau sekadar melepaskan batuk di tangga..


Tapi nampaknya Raja Azura bersungguh2 memperbaiki dan beri peningkatan pada group beliau...


Semlm aku suka tgk kumpulan Kelawak (Raja Azura) dan kumpulan Tapaw (FBI)..hah..tapi jangan terkejut..kekadang bagus masa rehearsal blom tentu bagus plak mlm ni..


mungkin masing2 masih blom dapat control diaorgnya nervous...

honestly..aku suka peningkatan adik2 semua...akak nampak korang penuh kesungguhan...nampak penat di wajah masing2..tapi masih bersemangat meneruskan perjuangan...


Syabas korang...!!!! mlm ni kita kasi Peeeeecccaaahhhhhh !!!!!









Apr 26, 2013

Wings Rockestra 2013





Eksklusif untuk PEMINAT TEGAR kumpulan Rock popular sepanjang zaman WINGS...


Moh pakat2 kita gegar panggung Istana Budaya..kita layan goyang2 kepala..kita nyanyi sama2..sebab korang takkan dapat saksikan KONSERT WINGS ni dimana2 Stesen TV...Sebaliknya persembahan selama 4 hari ni adalah untuk PEMBELI TIKET yang DATANG KE ISTANA BUDAYA jerk..

Kat Youtube pun korang takkan dapat...ngeh..ngeh..ngeh..


apa yang istimewanya WINGS ROCKESTRA ni ? 

hah..kumpulan Rock Wings akan berkolaborasi serta diiringi dengan pemuzik-pemuzik ORKESTRA SIMFONI KEBANGSAAN yang di pimpin MUSTAFA FUZER. Wings juga akan bekerjasama dengan pemain gitar GOD BLESS iaitu IAN ANTONO dan HILLARY ANG..




Jom datang ramai-ramai pada 26 , 27 , 28 & 30 April 2013


kat ISTANA BUDAYA jam 830mlm


Tiket konsert boleh beli walk-in di BOX OFFICE ISTANA BUDAYA

atau layari 

http://www.ticket2u.biz


HARGA TIKET

RM499, RM399, RM299, RM249, RM199, RM149, RM99 & RM69






kredit gambar ; IstanaBudaya




Apr 25, 2013

VoiceOver, VO, AlihSuara ?





Hari ni takde benda sgt nak citer..so aku decide..aku citer skit apa keje part time yg slalu aku buat..

hihihihihihihi..

Di samping keje PA yg slalu aku buat...aku juga 'penyumbang' suara pada cartoon, filem, documentary dan video korporat...bukan bikin suara sumbang erk kengkawan..tapi alih-suara...ala..yang citer brazil tu tp korang leh dgr bahasa melayu..hehhehehehhe

tu le salah satu keje aku...nak senaraikan cartoon atau filem atau drama yg aku buat..amat ler byk...

tapi yg sedang bersiaran skang kat TV ada 2 cartoon dalam Astro Ceria dan TV IQ..dan juga C.S.I season 12..aku pegang watak Sara Sidle ngan Morgan Brody..


ni salah 1 cartoon yg aku buat..aku as Queen Conformia


nampak cam senang kan..kan..kan...ye ler..apa susah kan..ko baca jerk ikut dialog yg kat dalam skrip tu..

owhh..tapi tidak erkk..ia bukan 1 keje yg mudah..sebap ianya melibatkan lipsing, suara yg sesuai dgn karekter dan ketepatan dialog.


at least korang kena ada 5 suara yg berbeza..hehheheh..acaner tu...tu utk cartoon..lain plak utk suara dokumentari dan juga video korporat..

Maka..aku sentiasa ler kena jaga suara aku ni...suara cari makan beb...kang takde suara, susah le plak...




Jadi di sebabkan kekangan waktu..slalu gak ler aku buat VO ni tgh2 malam..ada skali tu masa buat cartoon Ultraman..recording sampai kul 5pagi..hambek kau....


gitu le aku mencari rezeki...gunakan bakat yg ada..ecewahhh..







Apr 24, 2013

BUANG ANAK ?




Bayi ini katanya ditemui di tanam hidup-hidup..

Yang ajaibnya, dia masih HIDUP..kebesaran tuhan kan..

Tetapi keadaan bayi ni adalah SANGAT KRITIKAL..

Allahuakbar...Sedih aku tgk gambar ni..apatah lagi dengan keadaan bayi tu...

Kalau pun sungguh ibu yg melahirkan bayi ni taknak sama sekali membela bayi itu, apa le salahnya berikan pada parents yang nak ambik anak angkat ke...atau tinggalkan ler kat rumah kebajikan.

Apa le salah bayi ini..Sungguhpun kau yang melakukan dosa, tapi jangan ler menambahkan lagi dosa kau dgn membunuh manusia yang belum kenal erti dunia..

Sekali lagi ku ingin fikir positif....mungkin ibu bayi ni tgh berada dalam ketidakwarasan...atau si bapa yg meroyan dan tanam bayi ni senyap2 tanpa pengetahuan si ibu..atau..bla..bla..bla..bla....


Hermmm...nak berfikir positif camne skali pun, tetap aku tak setuju..

Semoga Allah S.W.T menyembuhkan anak ini. 



Gwiyomi/Kiyomi Paling COMEL ?



Tak habis lagi demam Gwiyomi/Kiyomi...

Dah macam2 video parody aku tgk..baik lelaki, perempuan dan 2 alam..macam2 ragam..macam2 style..

to be honest, aku mencari sgt video penyanyi asal lagi qwiyomi/kiyomi ni..

tapi apa yg aku jumpa.......aksi gwiyomi/kiyomi yg paling comel..tercomel..tertarik pasti kababom di abad. ni..







Tak tau nak gelak ke nak nangis...hehehehehehhehehe











Apr 22, 2013

Segmen Bloglist Tambah Follower PARIPARIPUTIH .



http://www.paripariputih.com/2013/04/segmen-bloglist-tambah-follower.html


Moh memeriahkan majlis join segmen Cik Pari-Pari Putih.. :)


Syarat-syarat - sapa pernah join segmen confirm tau kan..ngeh..ngeh...ngeh..

1) Seorg Blogger (Tak cantik tak apa,encem perlu!) - akak rasa, akak seorg yg jelita rupawan..hahahhaha

2) Follow blog PAPARIPUTIH (Wajib). Nyatakan followers yg ke berapa - Udah ku follow, rasanya yg ke 1599..gamaknye ler..

3) Buat Tajuk Entri : Segmen Bloglist Tambah Follower PariPariPutih - Done Si Manis Rupawan.. :)

4) Letak banner segmen kat atas n link ke entry - Ok dh buat..dah letak kat atas bukan di bawah.. :p

5) Letakkan entry kat ruangan komen - tgh buat..jap erk..jap..jap..jap erk..ok dah..


Tarikh tutup 04-05-13...15 blogger terawal yg join, Blog akan di review..

Moga blog ku terpilih utk di review oleh sang PariPari yg jelita anggun dan rupawan ni..ecewaaahh..(nmpk permainanku di situ..ngeh..ngeh..ngeh...)

jom korang..jom..!!!!







Apr 21, 2013

Bintang Mencari Bintang - Minggu 6


Skang tgh berlansung rehearsal BintangMencariBintang battle kumpulan B....Klu minggu yg sudah, Kumpulan TITAN jd juara pd minggu ke-4...acaner pd minggu ni...dpt ke mereka mempertahankan kejuaraan mereka ?


Malam ni..korang akan saksikan pertarungan yg agak sengit..kerana masing2 sedang mengejar dan menunjukkan kemajuan dlm persembahan masing2..Masih lagi beraksi bersama sifu..adakah mereka boleh berdiri di kaki sendiri atau dibayangi oleh sifu mereka...

Siapa over shadow siapa ?


Hah...suma kena ler tgk mlm ni..kul 9mlm semestinya di TV3...

So kita layan gambo le erk..psal ku update thru hp jerk...hihihihihihi..

Layanzzzzzz.....


Mak tiri melapor dari Sri Pentas 2 Shah Alam..jgn lupa undi peserta kegemaran anda... :)



















Typical Asian ? Anda Salah Seorg Darinya ? :p





korang mesti ada yg camni kan..kan..kan..kan....

haiipppp..!! takmo ngaku tu..ngeh..ngeh..ngeh..



Apr 19, 2013

BULI ANAK ? Dera Anak Di Khalayak ?






Not sure what is stressing her. No husband with her either. Kadang2 kita kena bersangka baik. Something is stressing her. Mungkin  psal masalah kewangan, masalah rumahtangga, masalah husband ada pompuan lain so kawan/adik/sedara dia tu tgh kasi bahan bukti...


Tapi walau apapun masalah si ibu ni..jangan ler jadikan anak tu punching beg..

Budak kecik, apa ler yg dia tau..confirm tak duduk diam klu usia dah menginjak 1 thn ke atas..nak2 plak klu dah pandai berlari..Anak aku yg sethn setengah pun mmg tak dapat ler nak duduk diam seminit..nak2 kat kedai makan camni..mmg tak dapek ler..


pada pendapat aku, nak marah anak ni kena main psikologi..jangan sekali2 marah atau pukul anak di depan khalayak ramai atau depan kawan2 dia..sbb benda ni akan buat dia memberontak..simpan dendam dan kemungkinan dia akan jadi agresif..atau mungkin juga keyakinan diri akan hilang..

Kalau aku ada di tempat kejadian confirm aku cubit akak atau tonjol kepala akak ni..hehehehhe..if she has no problem doing that in public, think of what she is doing at home. This kid will then grow up and become a worst bully..


kita yg besar panjang ni pun tak suka kalau di marah, di pukul atau di herdik depan org ramai..kan aib tu namanya..


Aku faham..mmg ada segelintir anak yg sangat nakal..kekadang leh menggugat keimanan betul..tapi tu ler tanggungjawab kita yg dah di maktubkan oleh Allah S.W.T

Anak-anak ni amanah..apasaja tingkahlakunya adalah ujian dan dugaan utk semua ibu-bapa..bagaimana kita mengawal kesabaran kita..dan bagaimana pula kita cari penyelesaian utk mendidik mereka..


dah cam pakar motivasi kan aku celoteh ni..hahhahahah..tp benda ni benda betul..peringatan utk diri sendiri jugak..ingat senang nak jadi mak bapak..hah..!!!


aku bila dah bersalin then anak pun dah meningkat usia..baru aku sedar sesedarnya...bahawa begitu besarnya pengorbanan mak aku..aku sangat INSAF hookkaayy..!!

kerana itu, aku seboleh2nya taknak menyusahkan mak ayah..nak jaga diaorg sebaik2nya..insyaAllah...

aku rasa anak dia duk repeat grabbing food from her plate or sumthing, from the way she kept wiping and cleaning the kid's hand. Anak aku pun slalu jerk buat camtu..tapi aku ok sbb dah mmg time dia nak explore..mmg ler duk ulang2..tp apa ler sgt..ko pun repeat le gak ambik wet tisu tu dan lap seyja..! Calm down ler..Once u understand why kids behave the way they do, it will be easier for u to LOVE them..


So...stress ke tak stress ke, no reason for the mother to act like that..Sesungguhnya aku sgt2 tak bersetuju dengan apa yg dia buat pada anak kandungnya sendiri..But things like this happen in our society like it or not ?..

if we could at least hold our breathe for a second and value what we have (be it husband taking the time to rethink apa wife dia dah korbankan or wife to rethink apa salah budak tu..) 

this all can be avoided...

Meh layan video ni...Renung-renungkan.. :)







PRU13 ? PilihanRaya ?



Sempena nak Pilihanraya raya ni...meh aku nak share 1 video yg aku buat memlm buta...hehehhehehe..





Rasanya suma nak kan keamanan kan..kan..kan..kan..sesiapa saja yg memerintah..keamanan ler jugak yg kita mintak..

pada yg nak gi mengundi sempena pilihanraya ni...jgn ler bergaduh2 sesama kita..

ni sampai yg pasang bendera parti pun ko tetak...dah kenapa...!? mana nilai kemanusiaan kome tu...

bertanding secara sihat apa ler salahnya..

kay ler..aku taknak komen lelebih..kang jd isu sensitif..undi kan rahsia..ngeh..ngeh..ngeh..ngeh..


Apr 17, 2013

Telefon ? Smartphone ? Hantu Raya ?








Dah pernah tgk iklan ni..heheheheheh..

Zaman skang memasing suma dah ada smartphone...majoritinya suma ada acc memcm sosial media..twitter..instagram..facebook..keek..foursquare..instaweather.. bla..bla..bla..bla...

so most of the time mmg duk ngadap phone jerk ler...ngadap game lagi..segala mak nenek game ada dlm phone..skang zaman teknologi..suma download jerk..free..sapa x suka kan benda free..


sampai kekadang lepak ngan kengkawan pun masih duk ngadap phone..walau mulut duk borak..tangan duk lincah menaip kat phone..ye..ko mmg dasat multi-skill..but x pernah ker ko dengar ayat RESPECT EACH OTHER...

mak aku kata, orang yg bercakap tak bertentang mata maka org tu ada bela hantu raya...hhehehehehehe...


memula aku ok jerk..tapi kekadang ada rasa bengang gak..dah ko ajak lepak..wat gathering bagai..tapi duk ngadap phone..klu gitu baik kita berbalas twitter or sms kat umah jerk..takyah le buang masa jumpa..lagi best kat umah..boleh golek2 atas katil sambil bogel..eh..!!!????


dulu masa zaman aku dating ngan husband..mmg keje dia 24/7 ngadap phone..klu psal keje tu aku faham ler..takde ler nak marah n kacau...tp klu dah nk nengok wayang pun ko sibuk nk updated twitter tu namanya nak makan penampor..!!!!..heheheheh

sampaikan aku panggil dia TAIK TWITTER...maka aku haramkan dia pegang hp klu kitaorg dating...bahahahahhaha...

pernah gak klu aku lepak ngan kengkawan...suma hp kena kutip masuk bakul..dibenarkan ambik klu nak bergambar saja..hahhh..!! agenda itu berjaya hookkaayyy.!!!

yg ada acc twitter/Fb ke apa ker...takyah ler nak masuk bilik air pun ko nak update..agak2 ler weiii...skang fenomena keek, ko nak tido pun ko keek..apsal time ko tgh meneran berak tu ko tak keek skali..!!!


tapi tu ler kan...makin tinggi teknologi kita maka memacam lagi ler ragam manusia sejagat..Memang teknologi tu bagus...tp kita sebagai pengguna jadi ler pengguna yg bijak..berpada-pada lah..

so next time....jgn duk ngadap hp tu jerk hookkayy..!! kesian kat org sebelah... :)


Apr 16, 2013

KANSER RAHIM ..






Jangan korang x lalu nak makan plak..meh nak share info berguna utk kita para wanita amnya..yang lelaki pun kena baca gak..ambik pengetahuan untuk mak, bini, anak, kakak, adik dan seangkatan dgnnya.. :)







Cancer Endometrium (Rahim) - adalah rahim wanita yg telah di belah oleh doktor, ia sgtlah busuk mungkin disebabkan bahagian yg berwarna kuning tu..

Mengikut teori saintifik, tisu endometrium yg mengalir ke dlm abdomen bersama DARAH HAID akan melekat di organ keliling rahim dan tumbuh kat situ. Seterusnya bila setiap kali kita datang HAID, tisu ini akan berdarah.. Tisu ni slalunya terdapat dekat ;


  1. Ovari
  2. Belakang Rahim
  3. Dinding Rahim/Otot Rahim
  4. Saluran Fallopian
  5. Parut Bekas Pembedahan Melahirkan Anak
  6. Parut Bekas Pembedahan Laparoscopy/laparotomy
  7. Pundi Kencing




Tanda2 Endometriosis

  • Senggugut/Sakit pada bawah perut & Pinggang.
  • Berlaku sblm dtg Haid & berbentuk kesakitan yg amat kuat pd bahagian Pelvik & Pinggang.
  • Tidak Subur/Mandul.
  • Sakit Ketika Bersetubuh.
  • Ketumbuhan



Punca terjadinya Kanser Rahim adalah jangkitan Virus HPV. Jangkitan ni kita boleh dapat melalui hubungan kelamin.

Faktor2 lain pun mempengaruhi jugak spt sistem imunisasi yg rendah dan juga faktor genetik.


Macamana seseorg itu bole menghidap Kanser Rahim ?

  1. Hubungan Seks di usia muda.
  2. Seks aktif/bertukar2 pasangan.
  3. Merokok.
  4. Anda/pasangan ada jangkitan KETUAT ALAT KELAMIN.
  5. Wanita dari golongan susah & miskin.
  6. Pesakit Aids
  7. Pesakit yg menjalani pemindahan buah pinggang.
  8. Wanita2 yg tak menjalani ujian PAP SMEAR - golongan yg paling berisiko tinggi.



Wanita yg menghidap Kanser Rahim sering dapat mengesan penyakit mereka pada peringkat awal. Kebanyakkan wanita yg menghidap kanser Rahim akan mengalami salah satu atau kombinasi gejala2 spt ;

  1. Lelehan faraj yg tak normal.
  2. Pendarahan dari faraj yg tak normal - di antara waktu haid, selepas hubungan seks, kesakaitan semasa haid & selepas putus haid.
  3. Sakit Belakang.
  4. Hilang selera makan & Berat badan menurun.
  5. masalah buang air kecil & besar.






oleh itu, para wanita, kengkawan, adik-adik, gugarl...moh ler kita pakat2 gi ujian Pap Smear Secara Berkala..bukan sakit pun..kejap jerk hah..!! tak sampai 5 minit settle..


hah..yg kaum adam yg duk tekun baca ni..gi bawak mak hang..adik pompuan hang..Bini hang..Gf takmo bwk ehh..haiippp..yg tu hang kasi nasihat jerk suh dia pegi ngan mak pak depa..hehehehhehe..


Selain tu, amalkan ler gaya hidup dan pemakanan yg sihat..Mana yg merokok tu, kasi kurang..lagi bagus berhenti terus..tahleh berhenti mengejut ?..tu hah skang dah ada Vapor..


pada yg dah kawin tu, wat ler Seks yg sihat..takmo yg ngarut2 erkk..haiippp..libas kang...dan segera ler gi jumpa doktor kalau tetiba ada sesuatu yg mencurigakan di keliling faraj tu..

jangan nak rasa malu plak..mencegah tu kan lebih baik..


yg paling UTAMA..jaga ler kebersihan diri kita..Sendiri MAU INGAT..!!!!




Ayam Masak Merah Ayu Style





Bahan-Bahan :

1. Ayam potong 12 (agak2) aku masak utk 5 org..

2. 1 biji bawang besar - dimayang
3. 1cm kulit kayu manis
4. 4 kuntum bungan lawang
5. 1 batang serai - diketuk
6. 125ml santan
7. Kacang peas. (taknak letak pun ok)


Bahan Kisar A :


1. 10 biji bawang merah

2. 2 ulas bawang putih
3. 2cm halia


Bahan Kisar B :


1. 15 tangkai cili kering (rebus dulu)

2.  2 biji tomato




Cara Nak Masak :


1. Goreng setengah masak ayam yg dh dilumur kunyit n garam. taknak goreng pun takpe atau taknak lumur ngan kunyit pun ok.



2. Panaskan Minyak dan tumis BAHAN KISAR A hingga naik bau.



3. kemudian masukkan kulit kayu manis, bunga lawang dan serai. Tumis lagi sampai wangi. 



4. Masukkan BAHAN KISAR B , tumis sampai pecah minyak.



5. Setelah tu masukkan ayam goreng dan kaup balikkan agar sekata. Biarkan mendidih.



6. Perasakan secukupnya.



7. Last skali masukkan santan. Bila dan mendidih masukkan hirisan bawang dan taburkan kacang peas..



Hasilnya Wallahhhh..!!! terbaik..!!! hehhehehehe





SAMBAL BELACAN ALA JAWA

10 biji cili padi
3 biji cili merah
2 ulas bawang putih
2 ulas bawang merah
2sm belacan (goreng atau bakar)
1-2 limau kasturi
gula & garam secukup rasa


Cara-Cara :

Kisar suma bahan hingga sebati. Then perahkan Limau dan perasakan dengan garam dan gula.


Hasilnya............







taaaddddaaaaaaaa.....!!!!!!!!!



Nak lagi sedap leh blend skali ngan sekotak kecil santan.. :)







Apr 14, 2013

BintangMencariBintang - Minggu 5





Malam ni kumpulan A akan berentap lagi utk battle ke-2..kali ni suma peserta akan bergabung dan 1 pentas ngan Sifu masing-masing..


Apa yg menariknya, dapat ler mengubat kerinduan peminat2 pada aksi Sabri Yunus, Afdlin Shauki, Harun Salim Bachik , Raja Azura, Senario dan Faizal FBI...


Tapi ada jugak bahayanya, mampu ker peserta berdiri setanding bersama sifu masing2..Sifu nanti over shadow ke ? atau peserta akan terus tenggelam di sebalik profesional dan spontan aksi sifu mereka..


Hah..tu ler yg paling menarik dalam BMB minggu ni..



Kita dah menyaksikan kejuaraan Achey pada battle 1..adakah Achey bole memegang takhta kemenangan lagi pada mlm ni..kuikuikuikuikui..tunggu dan lihat..


Suma dah berlatih dgn bersungguh...sempena cuti memberi laluan pd ABP..diaorg punya masa yg lebih utk terus memantapkan lagi diri masing2..

Melalui rehearsal petang semlm...ada yg menunjukkan peningkatan dan ada jugak yg masih boleh di perbaiki..

tapi tu tak boleh menjanjikan persembahan mlm ni..sbb..slalunya yg berlaku..ptg ni rehearsal ok..mlm jadi jahanam..

awat jd lagu tu..? sbb stage-frighten masih menebal dlm diri adik2 kita ni..dgr tepukan audience pun dah leh wat gabra hookkkaayyy..!!!


pernah jugak 1 kejadian..sabtu wat sketsa lain..bsok last minit kena rombak balik semula sketsa dan tukar keseluruhan cerita..hah..tak ke haru tu...

gitu ler cerita di sebalik tabir hookkaayy..bukan senang nak senang..

aku yg slalu ngan diaorg pun kekadang kesian..tapi nak buat camne kan dik..dah ko pilih nak masuk rancangan realiti tv cenggini..maka ko kena le hadap sampai habis...

InsyaAllah, kalau ada rezeki..kemenangan tetap di tgn kalian..apa yg penting..disiplin, usaha dan mendengar kata dan setiap ajaran yg diberikan..

orait..jap lagi dah nak start..wish uoallss the best..n break ur leg..!!! kasi picaaahhhh..!!!


Suma dah stanby....


Mak Tiri wat sportcheck



sekejap lagi akan ke udara..Penonton pun dah penuh dari kul 730pm tadi..yg kat umah tu, sila terpacak di depan TV anda..semestinya di TV3 :p





-Sekian...Laporan secara lansung dari Sri Pentas 2, Shah Alam..-



Apr 12, 2013

Udang Masak Lemak Cili Api




resipi paling mudah...dalam banyak2 masakan..masak lemak ler yg paling senang.. :)






Bahan A

1. Udang
2. 2 cawan santan pekat (1 biji kelapa)
3. 3 batang serai - di ketuk
4. Nenas di potong kecil..xnak letak pun ok.
5. Daun kunyit


Bahan Kisar

1. 15 biji cili api
2. 2 biji cili merah
3. 2 inci kunyit hidup



Cara Nak Masak :

1. Panaskan periuk dan masukkan udang, goreng tanpa minyak sekejap..

2. then masukkan bahan kisar tumis hingga naik bau.

3. masukkan santan dan daun kuntit serta perasa secukupnya. biarkan mendidih..



Siap...senang kan..kan..kan..heheheheheh...






Template by:
Free Blog Templates