Jun 11, 2013

Bintang Mencari Bintang - Semifinal 1 (minggu-12)





Minggu lepas, kumpulan BOCIK menjadi juara pada minggu ke-12...dan tiada penyingkiran pd mlm tu..maka suma group masih mampu beraksi pada semifinal ke-2..nnt baru kita tau brapa org yg akan ke final...gimik sesgt..hehehehhehe


BOCIK mlm tu mmg sangat best..takde lansung ruang yg longgar..punchline,tempo dan persembahan suma hampir sempurna..masing2 dah faham bahawa 'kimia' mereka mampu memberi impak yg besar klu dipergunakan dgn baik..

Harap next week diaorg tak rasa selesa dan membuat persembahan dgn sambil lewa..






BOWL pesaing yg sgt kuat ketika ini..mengejar dgn penuh semangat..sketsa yg paling menarik bagi aku..sgt energetic...diaorg ni bg aku baru dapat 'kimia' antara satu sama lain..hehehehhehe..mmg gandingan diaorg minggu lepas sgt menghiburkan...dan bagi aku..diaorg menunjukkan peningkatan yg sgt baik..setiap minggu diaorg improved...aku tau psal aku setiap minggu kat situ..memerhati setiap peningkatan bebudak ni..dan bagi aku..BOWL sangat konsisten..





TAPAW...minggu lepas energy diaorg mmg terbaik..sketsa yg bersahaja..takde lansung ruang kosong..bagi aku TAPAW punyai potensi utk pergi lebih jauh..dan diaorg deserve dapat markah yg tinggi minggu lepas..mereka juga adalah 3 yg terbaik bersama BOCIK dan BOWL..harap minggu depan diaorg dapat mantain gaya diaorg..dan mudah2an sifu mereka dapat memikirkan satu sketsa yg baik..aku suka sgt sketsa TAPAW masa minggu yg diaorg buat kisah dalam lrt tu..terbaikk..!!!





TITAN..satu2nya kumpulan yg menampilkan lawak yg lain dari kumpulan yg lain..pendekatan lawak yg berbeza..ada setengah org yg akan faham..ada jugak yg tak faham...diaorg ada background teater..dan masing2 punyai kelulusan ijazah seni persembahan..jadi mmg lakonan diaorg mantap..cuma sayang..market skang susah nak terima lawak diaorg..bukan psal tak terima bagi aku..tapi kebanyakkan mereka tak faham mesej lawak yg cuba diaorg sampaikan..Harap diaorg dapat terus mara..






ACHEY...kehilangan taringnya...bagi aku persembahan ACHEY adalah yg paling lemah minggu lepas dan berada di tangga paling bawah..ACHEY masih mampu berdiri kukuh kerana peratusan undi sms nya sangat tinggi..maka jadilah macam ZIZAN..x lawak mana pun org tetap akan undi..kerana populariti dan peminat fanatik dah tak peduli ko best ke tak..diaorg dh suka diaorg undi jerk..heheheheh..aku mencari2 mana ACHEY spt minggu2 yg sudah..betul..mmg susah nak puaskan hati suma org..tp ACHEY kena dapatkan balik momentum dia masa mula2 dia perform..aura tu makin hilang plak..





Secara keseluruhan, suma menunjukkan persembahan yg menarik dan sgt enjoy..dan pemilihan utk siapa yg akan tersingkir pun agak tough..maka diaorg mmg takleh melakukan sebarang kesilapan..kalau boleh aku nak suma mereka ni mara ke final..sbb masing2 tak pernah patah semangat..aku suka tgk semangat juang diaorg...

Dan aku yakin diaorg akan berjaya kat luar nanti..dan diaorg ada KUALITI yg tersendiri serta mampu memeriahkan lagi industri lawak tanahair...DIaorg juga pelapis pelawak yg mantap..aku yakin sgt diaorg mampu berdiri seiring dengan pelawak2 yg sedia ada..

Akak harap korang suma success dik..tak kisah korang menang atau kalah..perform sebaik mungkin..enjoy the show..kalah dan menang adat pertandingan..kalau menang mmg rezeki dan bonus korang..kata kunci : IKHLAS & JUJUR..keep on humble..

wokeyyyy....kita tunggu next week..!!!!!!!









3 Nak Kata Apa?:

bononaladyz said...

Thanks kak ayu rajin wat review pasal BMB mekacih kakak. all da best kpd semua kwn2 saya. pape pn team lok u mmg da best...!!

bononaladyz said...

Thanks kakak sbb slalu buat review pasal BMB. all da best to all my fren. pape pn lok u n team mmg best n cool...!!!

tenku butang said...

Follower ke : xtau nak cakap.. x nmpk nombornya..
Hai.. Salam Kenal..
done follow.. jom follow blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Post a Comment

Template by:
Free Blog Templates